Endelig sammen i samme håndballklubb igjen
Håndballen i Malvik legger alle resursene i en satsningsklubb

Etter ni år i forskjellige klubber, spiller søskenparet Mari og Morten Norum igjen i samme klubb. Det er ett av resultatene etter at Malvik Håndballklubb (MHK) og Vikhammer Håndballklubb (VHK) har slått seg sammen.

– For håndballmiljøet i Malvik er det en stor fordel at satsingsklubbene slår seg sammen. Det blir ryddigere for dem som ønsker å se på oss. Ingen har forstått hvorfor det skal være fire håndballklubber i Malvik, sier Mari Norum. 28-åringen har i mange år spilt for MHK som har vært kommunens satsingsklubb for damer. Laget rykket ned fra tredje- til fjerdedivisjon etter årets sesong, og starter sesongen 2017/2018 i fjerdedivisjon som VHK.

Spillerne samstemte

I VHK spiller broren Morten en viktig rolle hos den ambisiøse andredivisjonsklubben som har en målsetting om å rykke opp til førstedivisjon.

– Jeg synes det er moro at VHK også får damelag. Spillerne ble spurt om de hadde imot en sammenslåing, men ingen responderte, sier han. Søsknene spilte som barn for Malvik IL, men ble senere flyttet opp til hver sin satsingsklubb. Hommelvik IL er den fjerde håndballklubben i Malvik kommune.

– Det er ni år siden sist vi spilte i samme klubb, sier søsknene, som er flotte representanter for den sterke håndballkulturen i Malvik. Begge er drivende krefter når dugnader og annet frivillig arbeid skal gjennomføres for at håndballsatsingen skal bli en realitet.

Stor fordel

Storesøster Mari mener det er en stor fordel at VHK blir en satsingsklubb for begge kjønn.

– For oss i gamle MHK er det stas å komme til VHK. Klubben er blitt en sterk merkevare, både i Malvik, Trondheim og for så vidt også på Østlandet ettersom herrelaget har hevdet seg godt i nasjonal serie, sier Mari Norum. For fire år siden ble det arrangert et åpent møte der temaet blant annet var å slå sammen VHK og MHK, men sonderingene endte opp i intet. I år var begge styrene i MHK og VHK samstemte om at tiden var inne for en felles satsingsklubb. Når spillerne også ytret det samme ønsket, gikk det mot en for mange etterlengtet sammenslåing.

– Temaet har gjerne vært oppe til diskusjon et par ganger hver eneste sesong. Det utløsende denne gangen var at styrene og spillerne var så samstemte, sier Arnt Lysø. Han er sportslig leder i VHK, og har nå også fått ansvaret for en dameavdeling. Lysø ser bare fordeler.

Stordriftsfordeler

– Sammenslåingen gir oss stordriftsfordeler, blant annet gjennom innkjøpsavtaler. Dessuten tror vi klubben blir mer attraktiv for sponsorer. Økonomisk ser derfor sammenslåingen gunstig ut. Dessuten trenger vi færre folk enn tidligere for å drifte én klubb i stedet for to, sier Lysø, som påpeker at gamle MHK har fått fire av ni styreplasser i VHK-styret.

– Vi vil jobbe langsiktig med at begge lag skal rykke opp, sier Arnt Lysø.