3.divisjon, håndball: Frøya - Vikhammer 2 28-32 (17-17)

Kjeftbruk og fokus på dommeravgjørelser førte til at Frøya mistet kontrollen i kampen mot Vikhammer 2 søndag kveld. En svært god og underholdende kamp endte med dårlig stemning og tap.

.3.divisjon, håndball: Frøya - Vikhammer 2 28-32 (17-17)

Marcus Nøstan trikset inn den første ballen i mål på flyver, etter et nydelig opplegg fra Robin Norheim. Det første målet til Frøya vitnet om at dette kom til å bli en svært underholdende kamp.

Hans Petter scoret to raske
Vikhammer 2 var et ungt, raskt og godt samspilt lag som ikke lot Frøya slippe unna med noen feil. Frøya var på hugget fra start, og sikret seg to syvmeterkast. Hans Petter Trøa Sandvik satte begge trygt i mål; Frøya ledet 3-1 etter noen få minutter.

Men Vikhammer 2 slo hardt tilbake, og 15.minutter ute i kampen var lagene like langt; Det sto 9-9.

Robin Norheim herjet med gjestene i Frøyahallen, og satte inn mål etter mål både på langskudd og ved å finte seg forbi forsvaret. Han spilte også opp lagkameratene og bidro til et sterkt angreps- og forsvarsspill.

Da Sondre Godhavn reddet et straffekast like før pause, så det ut til at Frøya kom til å gå til pause med ledelse. Men en tominutters utvisning til Frøya gjør at Vikhammer 2 fikk muligheten til å utligne. Det sto 17-17 til pause etter en svært underholdende omgang.

Pål Audun fikk kjempeapplaus
Stemningen på den fullsatte tribunen i Frøyahallen var elektrisk før andreomgangen mellom de to gode herrelagene, og publikum tok helt av da Pål Audun Søreng Bogø kom inn og gjorde flere strålende redninger i frøyamålet i starten av omgangen.
I angrep fortsatte Robin å herje med motstanderne. Norheim endte på hele 13 scoringer denne søndagskvelden.

Vikhammer spilte svært offensivt
Men etter å ha spilt ti svært gode minutter så begynner kampbildet å bli annerledes. Vikhammer 2 gjør en del endringer i forsvaret, spiller svært offensivt, og jobber hardt for å nøytralisere Robin.

Det gjør at Frøya havner bakpå en periode, mens de prøver å finne ut hvordan de skal løse den nye utfordringen.
Marcus Nøstan sørget imidlertid for å sette noen raske mål i nettmaskene, og fikk Frøya med i kampen igjen.
Men det tok ikke lang tid før det raknet for Frøya

Dårlig stemning på slutten
Siste del av kampen så handlet det mye om kjefting og klaging på dommeravgjørelser, og Frøya spilte ikke lenger som et lag. Det ble mye én og én, og laget slet med å spille seg til de gode mulighetene.
Konkurranseinstinktet til spillerne på Frøya er svært høyt, noe som oftest er bra, men under søndagens kamp så kom temperamentet frem på negativt vis.

Dommerne ble provosert av det de mente var klaging på deres avgjørelser, noe som ikke virket positivt i hjemmelagets favør.
Det var en kjedelig slutt på en veldig god og spennende håndballkamp. Førsteomgangen var helt fantastisk, og de første ti minuttene av andreomgangen var også av høy kvalitet.

Kampen endte med tap, 28-32. Conor Foster ble kåret til kampens beste spiller.


Frøyas mål: Robin Norheim 13, Marcus Nøstan 5, Hans Petter Trøa Sandvik 4, Erik Slagstad 3, Conor Foster 1, Sarunas Ceponis 1, Håvard Strømøy Karlsen 1